Federico D’Orazio – Neon Kunstwerk PI vught

[vc_row height=”small” gap=”1″][vc_column width=”2/3″][vc_custom_heading text=”Federico D’Orazio – Neon Kunstwerk PI Vught” font_container=”tag:h1|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]De Italiaanse kunstenaar Federico D’Orazio wilde voor zijn kunstwerk Unseen Paradise/Neon Tatoos, dat hij maakte samen met tbs’ers in de penitentiaire inrichting Nieuw Vosseveld in Vught, met neonlicht werken. Daarvoor klopte hij bij 3Tac in Oss aan.

D’Orazio zocht een partner die hem zou kunnen helpen om dit idee werkelijkheid te laten worden. “Ik bezocht een paar neon-bedrijven zonder vooraf een afspraak te maken. Ik ga er vanuit dat mensen alleen zichzelf zijn wanneer zij zich niet hebben kunnen voorbereiden. Rene Huizenga, directeur van 3TAC, leek echt geïnteresseerd. Het voelde direct goed: hij begreep mijn werk en ideeën. Hij weet precies wat hij doet. Hij was echt een partner gedurende het hele creatieve proces. 3TAC was precies, flexibel en zeker niet saai!”

De gevangenis is Vught is eigendom van de Rijksgebouwendienst. “Om die reden moest ik samenwerken met een bedrijf dat tien jaar garantie kon leveren op hun materiaal. 3TAC kon die garantie afgeven. Alles bij elkaar genomen is het project precies dat geworden zoals ik dat in gedachte had. Ik hoefde geen compromis te maken!” besluit D’Orazio.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”us_widget_area_referenties”][/vc_column][/vc_row][vc_row height=”auto” width=”full”][vc_column][us_image_slider ids=”1225,1224″ arrows=”hover” img_size=”full” img_fit=”cover”][/vc_column][/vc_row]