Neon verlichting & kunst: de perfecte combinatie

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_custom_heading text=”Neon verlichting & kunst: de perfecte combinatie” font_container=”tag:h1|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_custom_heading text=”Kunstwerken door 3TAC” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]3Tac is toonaangevend in Creatieve innovatie in lichtreclame. Lichtreclame draait om vakmanschap enduurzame productiemethodes maar bovenal kun je met licht fantastisch mooie vormen en kunstwerken maken. Daarom gaat ons hart altijd harder kloppen als we bij mogen springen bij projecten met een uitgesproken esthetische vormgeving of een kunstzinnige achtergrond.

Zo herstelde 3Tac onder andere voor de gemeente Bernheze het kunstwerk “Wiskundige figuren in neon verlichting” in Heesch. In samenwerking met 3Tac realiseerde de kunstenaar Federico D’Orazio zijn kunstwerk “Neon Tattoos” in de P.I. in Vught, ook met neon verlichting.
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column text_color=”#000000″ width=”1/2″ el_class=”box-holder”][us_image image=”642″ style=”shadow-1″][/vc_column][/vc_row][vc_row width=”full” color_scheme=”custom” us_bg_color=”#f2f2f2″][vc_column][us_grid post_type=”attachment” images=”2189,1657,398,605″ orderby=”post__in” items_quantity=”” items_layout=”gallery_default” columns=”4″ items_gap=”4px” img_size=”us_350_350_crop” overriding_link=”popup_post_image” breakpoint_1_cols=”4″ breakpoint_2_width=”768px” breakpoint_2_cols=”4″ breakpoint_3_width=”480px” breakpoint_3_cols=”2″][/vc_column][/vc_row][vc_row us_bg_image_source=”media” us_bg_image=”5339″][vc_column text_color=”#ffffff” width=”1/2″][us_separator size=”custom” height=”32px”][vc_custom_heading text=”3TAC hersteld wiskundige figuren in neon verlichting” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Kunstenaar Ton Krijnen maakte het kunstwerk “Wiskundige figuren in neon verlichting” in 1986 in het kader van de herinrichting van het plein De Misse in Heesch (gemeente Bernheze). Door onder andere algenvorming en graffiti had het kunstwerk haar oorspronkelijke uitstraling verloren en was de visuele kwaliteit ernstig aangetast.

Het kunstwerk van Ton Krijnen

3Tac kreeg de opdracht om de beschadigingen aan het frame te repareren en de neon verlichting te vervangen waardoor het kunstwerk van Ton Krijnen weer in de oude allure is teruggebracht.

Het is voor 3Tac niet de eerste keer dat wij een bijdrage leveren aan een kunstproject. Het kunstwerk “Wired” op het voorplein van Theater Junushoff in Wageningen is bijvoorbeeld een project in neon verlichting waarvan de technische realisatie in handen was van 3Tac.

[/vc_column_text][us_separator size=”custom” height=”32px”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row us_bg_image_source=”media” us_bg_image=”5340″ us_bg_repeat=”repeat-x”][vc_column width=”1/2″][/vc_column][vc_column width=”1/2″ el_class=”witblok”][vc_custom_heading text=”3TAC assisteert kunstenaar bij bijzondere kunstproject met NEON verlichting” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]De van geboorte Italiaanse kunstenaar Federico D’Orazio, die al sinds de jaren ’90 van Den Bosch zijn basiskamp heeft gemaakt, is geen kunstenaar die zijn kunst in het atelier maakt. Hij is een kunstnomade die praktisch in zijn auto woont en zijn ideeën overal vandaan haalt. Een paar maanden per jaar geeft hij aankomende kunstenaars les aan een universiteit in Thailand en in Los Angeles was hij docent/artist-in-residence. Zijn opmerkelijke, ruwgerande werk vol seks, geweld en gemolesteerde auto’s was onder andere te zien in het Stedelijk Museum Den Bosch.

Het kunstwerk Unseen Paradise/Neon Tatoos

Federico D’Orazio maakt gebruik van alle beschikbare methoden om zijn boodschap over te brengen: “Ik richt mijn antenne op de donkere zijde van de samenleving en analyseer de sociale en politieke malaise. In mijn multimedia provocaties besteed ik aandacht aan de actualiteit, de tijdgeest en de sociale veranderingen.”Het kunstwerk Unseen Paradise/Neon Tatoos, dat D’Orazio realiseerde in samenwerking met 3Tac, maakte hij samen met TBS’ers in de penitentiaire inrichting Nieuw Vosseveld in Vught. Voor dit project wilde hij met neon verlichting werken. “Een gevangenis is een grijze en droefgeestige plaats. Het idee was om letterlijk de plaats op te lichten.” zegt Federico.Wilt u weten wat Federico D’Orazio van de samenwerking met 3Tac vond? Lees hier een referentie.

Meer weten, neem contact op[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row color_scheme=”custom” us_bg_color=”#f4f4f4″][vc_column width=”2/3″][vc_custom_heading text=”The art of Signing = 3TAC.” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Voor 3TAC zijn de zaken simpel. Hoe moeilijker hoe beter. Juist bij complexe eisen aan communicatie, techniek, duurzaamheid kan worden samengewerkt met vakmensen uit meerdere disciplines en dan is 3TAC in zijn element. Juist van die uitdagingen krijgen de vakmensen van 3TAC veel energie en wordt elk probleem altijd overwonnen.

Meer weten, neem contact op[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″ el_class=”witblok”][vc_custom_heading text=”Waarom 3TAC” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text] van ontwerp tot eindproduct
ervaring complexe projecten
maatwerk en snelheid
eigen werkplaats en vakmensen
ICO-VCA-MVO 3 (Breeam)
erkend Signbedrijf SIBON
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]