Op 30 januari 2012 werd de Schouwburg in Lochem feestelijk heropend na een ingrijpende renovatie. Eén van de opmerkelijkste vernieuwingen is de LED lichtreclame, zowel binnen in het pand als aan de buitenzijde. Niet geheel toevallig is deze verlichting geleverd door 3TAC uit Oss.

In juli 2011 is de renovatie van het gehele theater gestart en werden de voorstellingen tijdelijk verhuisd naar een andere locatie. Tijdens de renovatie is gestreefd naar het energiezuinig en milieuverantwoord maken van het theater, waarbij de sfeer behouden zou blijven. De indeling van de Schouwburg werd gewijzigd, er is gewerkt aan betere zichtlijnen en er is veel aandacht besteed aan technische en akoestische verbeteringen. Ook heeft de Schouwburg een modernere uitstraling gekregen. Deze uitstraling is mede tot stand gekomen door de verlichting, zowel aan de binnenkant als aan de buitengevel.

Voor deze verlichting is het Osse 3TAC ingeschakeld. 3TAC is specialist op het gebied van lichttechniek en als eerste bedrijf in Nederland MVO gecertificeerd en partner van MVO Nederland. Dat maakt haar bij uitstek geschikt voor dit project. In de Schouwburg zijn op verschillende locaties RGB LED lichtreclame gemonteerd. Hierbij bestaat de verlichting uit de primaire kleuren – rood, groen en blauw – waarmee door menging via bedieningspanelen alle kleuren weergegeven kunnen worden. Deze LED lichtreclame is onder andere in de zaal, aan de buitengevel, in de toren, bij de garderobe en bij de ticketbalie gemonteerd in de vorm van lichtlijnen. Het resultaat is een sfeervolle, flexibele state of the art en tegelijkertijd duurzame LED lichtreclame van de Schouwburg.

3TAC is specialist in lichttechniek, zowel led als neon en waar mogelijk wordt de verlichting gevoed door groene energie. Voor signing, maar ook voor sfeerelementen en zowel voor binnen- als buitentoepassingen. Verlichting bepaalt de sfeer van een omgeving en daarin ligt het werkterrein van 3TAC