3TAC is benaderd om het project Lân fan taal te ondersteunen bij het realiseren van een kunstwerk. Het kunstwerk is onderdeel van Leeuwarden-Fryslân als Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. Het doel is om Fryslân als publieks- en kenniscentrum van meertaligheid te positioneren. Het kunstwerk is geplaatst in het nieuwgebouwde OBE Pavillon in Leeuwarden wat het bezoekerscentrum vormt voor Lân Fan Taal. De kunstenaar Tim Etchells heeft het ontwerp bedacht van drie kunstwerken die samen In So Many Words worden genoemd.

Tim Etchells staat bekend om zijn werk met taal. Eén van de drie kunstwerken, Hear/Höre/Hoor/Hear is een verzameling van 88 losse woorden, gemaakt van neon letters. Elk woord refereert naar een ander gebruik van geluid of spraak. De gekleurde neon letters zijn gemaakt in de glasblazerij van 3TAC. 3TAC beschikt nog over één van de laatst actieve glasblazerijen in Nederland en tevens over de vakkennis om deze neon letters te vervaardigen. De woorden zijn in het Duits, Engels, Nederlands en Fries tentoongesteld op een grote witte muur waar de groene, witte, rode en blauwe neon kleuren goed tot zijn recht komen.

De expositie van het kunstwerk is nog tot oktober 2018 te bezichtigen. 3TAC is trots dat zij een bijdrage hebben mogen leveren aan dit culturele project.
Meer informatie over de kunstwerken vindt u hier.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van neon voor uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Fotografie: Freda Buwalda