Duurzame innovatie

[vc_row gap=”1″][vc_column width=”2/3″][vc_custom_heading text=”DUURZAME INNOVATIE” font_container=”tag:h1|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text el_class=”kleurz”]Met duurzaamheid komen we bij het derde speerpunt van 3TAC. Lichtreclame kan ook prima milieuvriendelijk zijn. Al jaren loopt 3TAC voorop in de ontwikkeling van groene, energie-neutrale reclameverlichting door het gebruik van LED reclame, de opslag van zonne-energie (zonnecollectoren) en de inzet van windturbines en andere energiebesparende technieken. Goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee want een energie neutrale lichtinstallatie van 3TAC bespaart toch al snel zo’n 50 tot 70% op uw energieverbruik. Duurzame lichtreclame is de toekomst en 3TAC levert deze al vanaf de eerste minuut!

LICHTRECLAME VAN 3TAC: DUURZAAM GEMAAKT, ENERGIENEUTRAAL UITGEVOERD

3TAC werkt vrijwel exclusief met twee soorten licht: LED en neon. Van LED is bekend dat het zeer energiezuinig is, maar ook de ontwikkeling van neon heeft niet stil gestaan de laatste jaren en door nieuwe gassen in de neonbuizen doen deze ecologisch ook niet meer onder voor haar LED tegenhanger. De keuze is dan ook geheel aan u aangezien beide vormen nèt even een ander karakter hebben. Op de Woonboulevard in Oss heeft 3TAC bijvoorbeeld een LED scherm aangesloten op een windturbine en dit zorgt ervoor dat het LED screen volledig klimaatneutraal is. Ook maken wij veel gebruik van zonnepanelen zoals bij projecten van bijvoorbeeld Heineken.

DUURZAME LICHTRECLAME – EEN BETER MILIEU BEGINT BIJ JEZELF

Duurzaamheid wordt te vaak misbruikt voor marketingdoeleinden. Daarom doet 3TAC er alles aan om ook in onze eigen organisatie zo zuinig en efficiënt mogelijk met energie en grond- en afvalstoffen om te gaan en proberen wij hier zo transparant mogelijk in te zijn. Wij zijn er van overtuigd dat activiteiten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en het verduurzamen van het productieproces en het energieverbruik van lichtreclame concreet en objectief aantoonbaar moeten worden vastgesteld. Daarom streven wij heel gericht naar certificering op dit gebied.

INTERNE DUURZAAMHEID: CERTIFICERING MVO PRESTATIELADDER

Bij 3TAC is duurzaamheid tweeledig. Wij leveren lichtinstallaties die zeer duurzaam te noemen zijn, maar steken ook de hand in eigen boezem en zorgen dat bij de productie ook duurzaam en milieuverantwoord wordt omgegaan met zaken zoals bijvoorbeeld grondstoffen.

3TAC heeft een certificering van de MVO Prestatieladder, een certificatienorm voor maatschappelijk verantwoord ondernemen die het voor een organisatie mogelijk maakt haar inspanningen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen inzichtelijk en toetsbaar te maken. Certificeringen van de MVO Prestatieladder zijn samengesteld op basis van principes zoals verwoord in de internationale richtlijnen voorsustainability (ISO 26000), stakeholdermanagement (AA1000) en indicatoren en rapportage (GRI).

Inmiddels is de MVO Prestatieladder opgenomen in een aantal overheidsaanbestedingen. Hiermee vervangt het “losse” eisen, zoals bijvoorbeeld het hebben van een milieuzorgsysteem, een MVO beleid, of een programma maatschappelijke betrokkenheid.

Deze MVO-certificering is 30 september 2010 behaald.

EXTERNE DUURZAAMHEID: BREEAM

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) is een methode waaraan zowel nieuwbouw als bestaande bouw getoetst kan worden als het gaat om duurzaamheid. Wanneer uw gebouw BREEAM gecertificeerd is kunt u dus aantonen dat er respectvol en duurzaam om gegaan wordt met de omgeving. Bij 3Tac leveren wij nagenoeg altijd lichtreclame installaties die binnen de door BREEAM gestelde normen vallen. Zo voldoet  de gevelverlichting die geplaatst is bij Brand Royalty volledig aan de door BREEAM gestelde normen.

CONCLUDEREND: DE GROENE VISIE VAN 3TAC

3Tac wil met zijn klanten inzetten op een groene visie op lichtreclame. Iets wat in eerste instantie tegenstrijdig lijkt, duurzaamheid en lichtreclame, maar wij geloven in een groene toekomst voor duurzame lichtreclame en willen daar dan ook samen met onze klanten naar toe werken. Er gaat veel energie om in lichtreclame, maar door duurzame innovatie kunnen we daar toch verantwoord mee omgaan. Het project dat 3Tac bijvoorbeeld voor Heineken uitvoerde had met een traditionele aanpak (TL-verlichting) 6000 watt verbruikt. De LED lichtreclame die 3Tac inbouwde brengt het verbruik terug tot 1600 watt. Daarnaast leveren zonnecellen aan de achterwand van de lichtreclame overdag stroom aan het electriciteitsnet waardoor de installatie klimaatneutraal wordt. Een energie- en kostenneutrale oplossing: win-win dus!

De keuze voor LED is er dan ook een die als vanzelfsprekend wordt ervaren bij 3Tac. Alhoewel in aanschaf LED hoger kan uitvallen, verdient dit zich vrijwel altijd terug in onderhoudsvrije installaties die het energieverbruik drastisch reduceren. Op naar een duurzame toekomst!

Wilt u meer weten over MVO Prestatieladder, BREEAM en de duurzame visie op lichtreclame van 3Tac? Neem vrijblijvend contact op met 3Tac. Of bel direct naar 0412 – 62 88 62 of mail naar info@3tac.nl[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”us_widget_area_innovatie”][/vc_column][/vc_row][vc_row height=”auto” width=”full”][vc_column][us_image_slider ids=”1291,1240″ arrows=”hover” img_size=”full” img_fit=”cover”][/vc_column][/vc_row]