Duurzame innovatie

DE GROENE VISIE VAN 3TAC

 

Duurzaamheid lijkt niet zo voor de hand te liggen in ons vakgebied. We ontwikkelen voornamelijk lichtreclames, en die verbruiken nu eenmaal energie. Dat wil echter niet zeggen dat we ons niet bezig houden met het thema duurzaamheid. Sterker nog, we doen er alles aan om onze oplossingen zo groen mogelijk te maken! Bijvoorbeeld door zonnepanelen of windenergie te gebruiken, waarbij in het gunstigste geval zelfs energieneutraal kan worden gewerkt. Zo leveren we een bijdrage aan de CO2-reductie en dragen we een steentje bij aan duurzaamheid

 

Duurzaamheid bedrijfsvoering

ook INTERN een focus op DUURZAAMHEID

 

Duurzaamheid heeft bij ons een dubbele lading. Natuurlijk maken wel lichtinstallaties
die zo duurzaam mogelijk zijn. Maar ook de productie zelf proberen we zo duurzaam
mogelijk aan te pakken. We gaan uiterst slim om met het gebruik en verbruik van
grondstoffen. Per jaar produceren wij 12.000 KWH aan zonne-energie, en sinds 2015
gebruiken we een pelletkachel die gestookt wordt op afvalhout. Hierdoor produceren
wij geheel gasloos en hebben we sinds 2016 nul op de gasmeter.

Al sinds 2004 gebruiken we een papierpers. Dit scheelt enorm in de afvoerkosten. Dit
geldt ook voor de gescheiden afvalstromen die we hanteren. Wij zorgen dat onze
kunststoffen in aparte bakken komen en weer worden hergebruikt. Dit heeft niet
alleen economisch voordeel, ook kunnen we zo het cradle to cradle principe hanteren.
Op deze manier dragen we met volle overtuiging ons steentje bij aan een beter, en
vooral duurzamer milieu.

Duurzaamheid lichtreclame

EEN BETER MILIEU BEGINT BIJ JEZELF

De Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn zeventien ontwikkelingsdoelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn opgesteld door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties. Achter de zeventien doelen zitten 169 targets die de doelen concreet en realiseerbaar maken.

Ook 3TAC draagt haar steentje bij aan de SDG’s en heeft de targets vertaald naar meetbare KPI’s. Een voorbeeld hiervan is SDG 13: Klimaatactie, Target 13.2: Maatregelen inzake klimaatverandering integreren in strategieën. De KPI van 3TAC is hierbij als volgt: Aan het einde van 2021 heeft 3TAC de CO2-uitstoot met gemiddeld 10% vermindert door jaarlijks de CO2-footprint te meten.

 

lichtreclame van 3tac

DUURZAAM GEMAAKT, ENERGIENEUTRAAL UITGEVOERD

 

3TAC werkt met twee soorten licht: LED en neon. Van LED is bekend dat het zeer
energiezuinig is, maar ook de ontwikkeling van neon heeft niet stilgestaan de laatste
jaren en door nieuwe gassen in de neonbuizen doen deze ecologisch ook niet meer
onder voor haar LED tegenhanger. De keuze is helemaal aan jou. Daarnaast maken
we veel gebruik van zonnepanelen.

  EXTERNE DUURZAAMHEID: BREEAM

  BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) is een methode waaraan zowel nieuwbouw als bestaande bouw getoetst kan worden op het gebied van duurzaamheid. Wanneer je gebouw BREEAM
  gecertificeerd is, kunt je aantonen dat er respectvol en duurzaam is omgegaan met de omgeving. Wij ontwikkelen vrijwel altijd lichtreclames en -installaties die binnen de BREEAM normen vallen.

  DE GROENE VISIE VAN 3TAC

  Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar wij geloven heilig in een groene toekomst voor duurzame lichtreclame. En die toekomst begint natuurlijk bij ons, maar hierbij betrekken we ook onze opdrachtgevers. Samen moeten we het doen. Lichtreclame verbruikt veel energie, maar innovatie stellen ons meer en meer in staat om hier op een verantwoorde wijze mee om te gaan.
  Het project dat we voor Heineken hebben uitgevoerd, zou met een traditionele aanpak (TL-verlichting) 6000 watt verbruiken. In plaats daarvan hebben we een LED installatie ontwikkeld met een verbruik van 1600 watt. Daarnaast leveren zonnecellen aan de achterwand van de lichtreclame overdag stroom aan het elektriciteitsnet waardoor de installatie klimaatneutraal wordt. Een energie- en kostenneutrale oplossing die een échte win-win situatie heeft opgeleverd! Als het gaat om duurzaamheid, is de keuze voor LED is voor ons vanzelfsprekend. De investering verdient zich vrijwel altijd terug in onderhoudsvrije installaties waarbij het energieverbruik drastisch wordt teruggebracht. Wil je meer weten over MVO, BREEAM of onze duurzame visie op lichtreclame? Neem vrijblijvend contact op!

  Bel naar 0412 – 62 88 62 of mail naar info@3tac.nl