Arsenaal 1824 is een uniek restaurant met een brasserie en een grand café in het centrum van Nijmegen. Het gebouw is een Rijksmonument en heeft door eeuwen heen veel verschillende functies gehad. Van origine was het een artillerie- of tuighuis. De oude bogen, de zwart met rood gestreepte schotten voor de ramen passen goed bij de moderne inrichting.

3TAC en Maatwerk in LED.

De nieuwste LED-technieken toepassen op een duurzame wijze met minimale aantasting van dit eeuwenoude gebouw. Een combinatie van high-tech en geschiedenis dus, waarbij 3TAC een constructie heeft gekozen, waarbij voor de bevestiging geen enkel gat is geboord in de oude metselstenen van deze gevel.

Kleurenspectrum op afstand bedienen.

De twee LED-bogen boven het grote kozijn en de poort zijn dynamisch uitgevoerd en dat betekent dat een spectrum aan kleuren kan worden gekozen voor de verlichting. De eigenaar kan dit op afstand met zijn smartphone bedienen en elk moment laten aansluiten op ieder thema. Dus fris groen in het voorjaar tot roze van de Wielerkoers Giro 2016, zoals op de afbeeldingen te zien is.

Technisch top.

Door een zeer hoge dichtheid aan lichtpunten en de plaats van de techniek in de boog is een zeer lange levensduur geborgd. De kwaliteit van het licht blijft gelijkmatig en hoogwaardig. Als het donker is komt dit het best tot uiting: haarscherp en zeer opvallend, ook op grotere afstand.

Giro d ‘Italia

Deze week begint de Giro d’ Italia en maken de renners tijdens de tweede etappe een rondje door de binnenstad van Nijmegen. Voor dit grootse gekleurde wielerspektakel is er door de hele stad de kleur roze in overvloed terug te vinden. En nu ok bij het Arsenaal.

Wetenswaardig Arsenaal

Het Arsenaal in Nijmegen is een Rijksmonument en geeft bevat nu een brasserie, een café en een terras. Het gebouw heeft in de loop der eeuwen vele verschillende functies gehad. Aan beide kanten van de doorgangpoort is nu horeca gevestigd. De hoge wanden en zichtbare plafondbalken in de ruimte zijn zeer sfeerbepalend. De ruimte zijn geschikt voor vele functies van de horeca. De oorspronkelijke en duurzame materialen zoals hardsteen, marmer en massief hout geven warmte en sfeer. Er zijn vele verschillende zitplaatsen, je kan hoog en laag zitten. Die verscheidenheid maakt intiem terwijl men goed overzicht houdt naar andere zitplaatsen en gasten.

Kortom een toplocatie en nu ondersteund door de duurzame lichttechnieken van 3TAC.